Střelci Nepejchal a Jahodová zůstali před branami olympijského finále

Českým zástupcům ve střelbě se dnes příliš nedařilo, když oba dva s odstupem zaostali za postupovými pozicemi do finálových klání. Zatímco 17letý Filip Nepejchal obsadil v kvalifikaci libovolné malorážky na 60 ran vleže 33. místo, skeetařka Libuše Jahodová skončila na předposlední 20. pozici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec Filip Nepejchal

Střelec Filip Nepejchal | Zdroj: ČTK

Mladý střelec Filip Nepejchal tak mírně vylepšil své 35. místo, které v Riu získal před čtyřmi dny ve vzduchové pušce.

Nepejchal dnes zaznamenal výkon v hodnotě 620,5 bodu, přičemž na postupovou desítku 4,3 bodu. Vítězem kvalifikace se stal Rus Sergej Kamenskij, jenž boj o finále ovládl v novém olympijském rekordu.

Ve finále však Kamenskij na svůj výkon v kvalifikace nenavázal a obsadil čtvrté místo. Zlato bral Němec Henri Junghaenel před Korejcem Kime Jong-hyunem.

Mezi postupovou osmičku se nedostala ani Libuše Jahodová, které nevyšel již úvod kvalifikace poté, co ji po úvodní ze tří střeleckých sérií patřila poslední 21. pozice. Následně již ztrátu 22letá brokařka stáhnout nedokázala a nakonec obsadila 20. příčku. Závod ji navíc stěžovaly zdravotní problémy.

„Na tréninku jsem si naštípla žebro, vyhodila chrupavku, plus tam jsou nějaké hematomy, takže to není moc dobré. Léčíme to a musím poděkovat týmu doktorů, který se o mě perfektně staral. Doktoři to dávali do kupy, ale na závod jsme to nemohli dostatečně připravit,“ prohlásila Jahodová po závodě.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme