Střelec Kostelecký těsně čtvrtý: Jsem už starší týpek, takže to beru

Olympijský medailista z Pekingu David Kostelecký skončil na olympijských hrách v Riu čtvrtý v trapu. V souboji o bronzovou medaili prohrál s úřadujícím vicemistrem světa, Britem Edwardem Lingem 9:13. Zlato vybojoval Chorvat Josip Glasnović, když porazil Itala Giovanniho Pelliela 4:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec David Kostelecký je čtvrtý v trapu

Střelec David Kostelecký je čtvrtý v trapu | Zdroj: Reuters

„Jsem rád za finále, že jsem se dostal, protože ta střelnice není moje oblíbená. Podmínky, které panovaly včera i dneska, nebyly jednoduché. A přece jenom už jsem starší týpek, takže čtvrté místo beru,“ komentoval Kostelecký.

Z kvalifikace mezi šestici nejlepších postoupil Kostelecký z pátého místa se 118 trefenými terči. Celkem udělal v položkách pět chyb.

V semifinále trefil 13 z 15 terčů. Brit Ling musel ještě do rozstřelu s Egypťanem Ahmedem Kamarem, aby mohl usilovat o bronz.

„Protože znám Linga, tak jsem si přál Egypťana. S ním by to bylo asi snazší, i když musím říct, že jsem střílel hodně zle. Viděl jsem to špatně, pozdě, takže by mě možná udělal i ten Egypťan,“ polemizoval o lepším soupeři do boje o bronz.

V duelu o třetí místo Ling minul první ránu, o čemž český střelec ani netušil. „Nevěděl jsem o tom, protože tady byl velký hluk a neslyšel jsem, že by mu pípli chybu, a nedívám se na terče soupeřů,“ vysvětloval.

Brit ale potom Kosteleckému odskočil do tříbodového náskoku a medaili měl jistou už předposledním výstřelem.

Příčinou porážky v rozstřelu mohl být i fakt, že se zhoršila viditelnost. Nad střelnicí se zatáhlo a český střelec vinou astigmatismu při pohledu do mraků neviděl terče. Už od roku 2004 kvůli tomu nosí speciální brýle, uvedla ČTK.

A chce Kostelecký zažít ještě šestou olympiádu? „Dneska jsem říkal trenérovi, že už bych to asi nechtěl zažít, protože mám na tohle dost let, ale uvidíme. Za čtyři roky to ještě reálné je o nějaké další už bych se nebavil, ale nevíme, co bude zítra, takže těžko plánovat rok 2020,“ uzavřel.

Šestačtyřicetiletý Pellielo získal v trapu už čtvrtou olympijskou medaili a potřetí skončil na druhém místě. Stříbro bral v Aténách 2004 a pak i v Pekingu za Kosteleckým. V Riu trefil v kvalifikaci 122 terčů a o dva body ji vyhrál, v semifinále minul jen jednou a finále ztratil až čtvrtou ranou v rozstřelu.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme