Střelec Nepejchal na závěr střeleckých soutěží obsadil 21. příčku

Dneškem se v olympijském Riu uzavírají soutěže střelců. V poslední střelecké disciplíně her se představil i český reprezentant Filip Nepejchal, jenž v kvalifikaci ve střelbě libovolnou malorážkou na 3x40 ran obsadil 21. místo. Do finále z první pozice postoupil Rus Sergej Kamenskij.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec Filip Nepejchal

Střelec Filip Nepejchal | Zdroj: ČTK

Filip Nepejchal sice ani ve svém třetím startu na olympiádě v Riu nepostoupil do finále, nicméně v sedmnácti letech patří k nevětším českým nadějím.

Český střelec svůj dnešní výkon zahájil ziskem 388 bodů v poloze vkleče, díky čemuž mu patřilo průběžné 27. místo. Vleže sice Nepejchal nasbíral o šest bodů víc, ale ani to mu nepomohlo k tomu, aby se přiblížil postupovým pozicím.

Ve stojce pak druhý nejmladší člen české výpravy v Riu na závěr zaznamenal nástřel v hodnotě 387 bodů, což mu v celkovém součtu stačilo na konečnou 21, příčku. Nepejchal tímto vybojoval svůj nejlepší výsledek v Riu, když před tím ve vzduchové pušce skončil na 35. místě a posléze mu v libovolné malorážce na 60 ran vleže patřila 33. pozice.

Vzhledem k vyřazení Nepejchala v kvalifikaci je jisté, že česká střelba poprvé od her v Moskvě v roce 1980 nezíská na olympiádě ani jeden cenný kov. V Riu mu byl nejblíže David Kostelecký, který v trapu obsadil čtvrtou příčku, do finále se pak podívala i obhájkyně bronzu z Londýna Adéla Bruns.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme