Střelec Nepejchal se finále ve vzduchovce nezúčastní. Před sebou má ještě dvě disciplíny

Sedmnáctiletý český sportovní střelec Filip Nepejchal se v Riu neprobojoval do finále střelby ze vzduchové pušky. V kvalifikaci se umístil na 35. příčce s celkovým počtem 619,9 bodu. Na poslední postupovou osmou pozici mu scházelo téměř šest bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec Filip Nepejchal

Střelec Filip Nepejchal | Zdroj: ČTK

„Dneska jsem to nezvládl hlavou. Byla to pro mě obrovská zkušenost, za čtyři roky už to vyhraju, ne?“ vtipkoval Nepejchal. Kvalifikaci vyhrál Ital Niccolo Campriani s nástřelem 630,2 bodu.

Střelba ze vzduchové pušky byla na olympijských hrách v Riu teprve první disciplínou sedmnáctiletého českého reprezentanta. Dále se představí v malorážce vleže a v třípolohové střelbě z malorážky, v níž se stal juniorským mistrem Evropy v Tallinnu.

Ve vzduchové pušce vyhrál Nepejchal poslední Světový pohár v Baku a to mu bylo teprve šestnáct let. O vítězství rozhodla až poslední rána ve finále a o šest desetin bodu se posunul před vedoucího Íránce Hosejna Bagherího.

Před odletem do Ria Nepejchal přiznal: „Beru to tak, že se jedu zúčastnit a užít si závod. Vážně to neberu tak, že bych jel pro vítězství. Finále by bylo pěkné, to je pravda. Jinak nemám velké cíle.“

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme