Střelkyně Adéla Bruns se dostala do finále na 3x20 ran, skončila sedmá

Obhájkyně bronzové medaile z olympijských her z Londýna Adéla Bruns skončila v soutěži střelkyň ze sportovní malorážky na třikrát dvacet ran na sedmém místě a vypadla z eliminačního souboje. Druhá česká zástupkyně Nikola Mazurová obsadila 25. místo. Vyhrála Němka Englederová před dvojicí Číňanek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijská vítězka Barbara Englederová z Německa

Olympijská vítězka Barbara Englederová z Německa | Zdroj: Reuters

„Jsem strašně spokojená. Kdyby mi někdo před olympiádou řekl, že budu sedmá, beru to všema deseti,“ okomentovala svůj výkon Adéla Bruns.

Osudovou se Adéle Bruns stala hned první rána olympijského finále. Zatímco ostatní soupeřky trefily na padesát metrů desetibodové hodnoty, Češka zapsala jen 6,4 bodu.

Od první položky tak měla ztrátu, kterou se v následných 50 ranách snažila stáhnout. I přes výborné nástřely vleže se posunula pouze na sedmé místo před Íránku Khadmatiovou a v eliminačním systému střeleckých soutěží byla po druhé položce vestoje vyřazena.

Do finálové trojky se dostaly dvě Číňanky, kterým čelila Němka Barbara Englederová. Jako první vypadla Číňanka Tu Li, která bere bronz.

Závěrečnou ranou sice Englederová zahrála sama sobě na nervy, když trefila pouze 9,0, jenže i to na zlato stačilo. Druhá skončila Čang Pin-pin o dvě desetiny bodu.

Druhá česká zástupkyně v soutěži Nikola Mazurová nepostoupila z kvalifikace a obsadila celkově 25. místo.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme