Stříbrný Kulhavý i úspěšní kajakáři už jsou doma. Před odletem je pobavilo nakládání letadla

Záverečná část českých olympioniků se vrátila z olympijského Ria de Janeira do České republiky. Do Prahy přiletěli sportovci, mezi nimiž nechyběli ani bronzoví kajakáři či biker Jaroslav Kulhavý, se zpožděním, které ovlivnilo i náladu na palubě leteckého speciálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední várka olympioniků se vrátila do Česka

Poslední várka olympioniků se vrátila do Česka | Zdroj: ČTK

„Musím říct, že to bylo docela peklo, protože bikeři jako jediní závodili v poslední den. Z tratě jsme se přesunuli do vesnice, poté do Českého domu, ve kterém byl večírek, což byla taková odveta za Londýn, kde už byl Český dům zavřený,“ líčil po návratu biker Jaroslav Kulhavý.

Stříbrný medailista si tak alespoň trochu vynahradil oslavu zlata z Londýna. O to nepříjemnější pak bylo druhý den brzké vstávání a následné několikahodinové čekání na letišti.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými olympioniky po návratu z Ria natáčel reportér ČRo Martin Charvát

„Většina lidí se přes sklo dívala na naše letadlo, jak ho už asi počtvrté vykládají a znovu nakládají, protože se jim to tam nemohlo vejít. Byla to taková komedie. Bylo tam asi padesát lidí nalepených na skle. Byla to taková groteska, ale alespoň jsme to mohli vidět, takže jsme se mohli zasmát,“ dodal Kulhavý.

Celý den na cestě byl na tváři unavených sportovců poznat, Barbora Špotáková si navíc povzdechla, že ani v Riu neviděla, co chtěla.

„Poslední odpoledne jsme měli volné, ale byl takový uragán a do toho liják, že nebylo vidět na pět metrů. Z Ria tedy nemám žádné fotky. Je to ale něco za něco – kdybych nezískala medaili, tak bych asi měla fotku s Ježíšem. Tohle je ale určitě lepší,“ říkala bronzová oštěpařka s medailí na krku a druhým povzdechem, že tím jí sezóna ještě nekončí a stejně jako desítky dalších sportovců absolvuje po Hrách ještě několik závodů.

Se synem Jankem se doma viděla pár hodin a už si balí zavazadla na mítink Diamantové ligy v Lausanne.

„Jsem z toho trošku nešťastná, protože zítra ve 12 odlétám na závody Diamantové ligy. Doufám, že to ve zdraví přežiju,“ věří Barbora Špotáková.

Nejúspěšnější čeští olympionici v Riu: Josef Dostál, Lukáš Krpálek a Jaroslav Kulhavý | Foto: ČTK

Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme