Tenis za zvuku sbíječky. Areál v Riu se dostavuje za pochodu

Čeští tenisté mají za sebou první zápasy na olympijském turnaji v Riu. Zatím se povedlo postoupit Lucii Šafářové a Barboře Strýcové ve dvouhrách, naopak Radek Štěpánek a Lukáš Rosol v mužském deblu vypadli. Další reprezentanti se v duelech prvního kola teprve představí a dopředu je pravděpodobné, že je čeká velmi rušné prostředí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Centrální kurt je připraven, okolo něj se ale pořád pracuje

Centrální kurt je připraven, okolo něj se ale pořád pracuje | Zdroj: Reuters

Na grandslamovém US Open je běžné, že tenistům nad hlavami prolétají letadla nebo je ruší mobilní telefony. Ale houkačky, projíždějící nákladní auta a zvuk sbíječek asi zažijí jen na olympijském turnaji v Riu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenisté slyší v prvních dnech turnaje nejen potlesk, ale i stavební stroje

„Zatím mi přijde úplně normální, že areál není,“ směje se Petra Kvitová, která hlučné dokončování areálu zažije možná i během svého prvního zápasu, ve kterém se postaví proti Maďarce Timee Babosové.

Lucie Šafářová už ví, jaké to je hrát vedle kurtu, na kterém pracují dělníci. „Bylo to hrozný. Všimla jsem si toho, že dostavují stadion, ale snažila jsem se na to nekoncentrovat,“ vypráví Šafářová, která se navíc před zápasem prala se žaludeční nevolností.

Mezery v organizaci turnaje pocítili i Radek Štěpánek s Lukášem Rosolem. Na kurtu chyběly ručníky i náhradní míče na rozehrání. Oba ale uznali, že na jejich porážku se Španěly nedodělky neměly vliv.

Tenistky Strýcová a Šafářová se v Riu probojovaly do 2. kola. Štěpánek s Rosolem ve čtyřhře končí

Číst článek

Vedle stavebních strojů ale vnímají tenisté i příjemnější zvuky, třeba povzbuzování krajanů. „Skoro celá naše výprava se na naší čtyřhře objevila. Hrozně si toho vážím a jsem pyšný, že jsem Čech a můžu reprezentovat,“ svěřil se Radek Štěpánek.

Lucii Šafářové zase podpora pomohla otočit zápas s Italkou Karin Knappovou. „Musím říct, že diváci a čeští sportovci mě strašně podpořili. Hrozně mi to pomohlo,“ říká česká tenistka.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme