Trenérem Sáblíkové cloumají emoce: Martina brečela, je těžké to skousnout

Trenér Petr Novák přesvědčoval Martinu Sáblíkovou, že se může kvalifikovat i na letní olympijské hry. Radoval se s ní v době, kdy si myslela, že časovku v Riu pojede. Teď se musí olympionička i její trenér vyrovnat se zklamáním po rozhodnutí sportovní arbitráže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Petr Novák oznamuje cíle Martiny Sáblíkové pro první závody sezony, ta se na ně příliš netváří

Trenér Petr Novák oznamuje cíle Martiny Sáblíkové pro první závody sezony, ta se na ně příliš netváří | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Čekání na verdikt bylo dramatické a hodně těžké na psychiku, hlavně pro Martinu. Lidé, co na tom pracovali, do poslední chvíle věřili, že by se to mohlo podařit. Je těžké to skousnout,“ okomentoval rozhodnutí panelu CAS trenér Martiny Sáblíkové Petr Novák.

Jak reagovala sama Martina Sáblíková?

Věřím, že si i pobrečela. Do poslední chvíle trénovala, včera jsme jeli dvakrát okruh časovky a doslova letěla po trati. Připravená je dobře, o to je to pro ni horší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dojmy trenéra Martiny Sáblíkové Petra Nováka získal reportér ČRo Štěpán Pokorný

Jak moc je to demotivující do dalších závodů?

Pro Martinu teď bude hodně těžké motivovat se dál na cyklistiku. Ale čas ukáže a mohlo by to přebolet.

Litujete, že jste do toho šli?

V žádném případě! Ani tady Martina neodpočívala. Trénovala a připravovala se i na zimu. Ukázala, že do světové špičky patří a že na to má.

Sáblíková olympijskou časovku nepojede. Arbitráž její žalobu zamítla

Číst článek

Pojedete v nejbližší době nějaké cyklistické závody? Blíží se mistrovství světa.

MS je až v říjnu a to nám už začíná rychlobruslařská sezona. Pojedeme Světové poháry a vzhledem k tomu, že se začíná v Asii, musíme tam jet brzy kvůli aklimatizaci. Na to nemáme čas a mistrovství Evropy bylo zrušeno.

Co bylo na tom všem nejtěžší pro vás osobně?

To čekání. A to, že já jsem do toho Martinu navrtal a přesvědčoval jsem ji, že si olympiádu jednou může vyjet. Teď to dopadlo tak, jak to dopadlo. Cloumají mnou velké emoce a je těžké se konkrétně vyjádřit. Na to ještě bude čas.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme