Turnaj stolních tenistů pokračuje bez Čechů. Jako poslední vypadla Vacenovská

Iveta Vacenovská vypadla jako poslední česká zástupkyně z dvouher turnaje stolních tenistů na olympijských hrách. Česká pingpongistka prohrála jednoznačně ve čtyřech setech s Ukrajinkou Taťanou Bilenkovou. Už dříve se s turnajem rozloučili Hana Matelová, Lubomír Jančařík i Dmitrij Prokopcov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stolní tenistka Iveta Vacenovská

Stolní tenistka Iveta Vacenovská | Zdroj: Reuters

Iveta Vacenovská nenavázala na svůj výkon z Londýna, kde se dostala do třetího kola. Se soutěží v Riu se loučí o kolo dřív, když po Ukrajince Bilenkové podlehla 0:4.

65. hráčka světového žebříčku Vacenovská hrála s 26. nasazenou hráčku turnaje (49. v žebříčku ITTF) vyrovnané první dva sety. Na konci toho prvního ale zkazila poslední míček a prohrála 9:11. Do vedení 2:0 šla Ukrajinka po výhře 11:8 a hra Češky se začala proti důsledné obraně rozpadat.

Třetí sadu prohrála tenistka z Hodonína s pouhými třemi získanými míčky a výrazně prohrávala i v posledním setu. V závěru se sice vzepjala. Odvrátila šest mečbolů a sama si vypracovala tři možnosti ke snížení. Žádnou ale nevyužila a Bilenková svůj sedmý mečbol využila.

Poslední česká zástupkyně v turnaji stolních tenisů se loučí po prohře 9:11, 8:11, 3:11 a 15:17.

Ostatní čeští zástupci vypadli už v úvodním zápase. Debutantka Hana Matelová prohrála s Číňankou reprezentující Kanadu Zhang Mo 3:4 na sety, když závěrečnou sadu ztratila 3:11.

Nedařilo se ani mužům. Dmitrij Prokopcov i Lubomír Jančařík vyhráli první sety, ale zápas prohráli 2:4 na sety. Prokopcov s Nigerijcem Toriolou, Jančařík s Uzbekem Kenjajevem.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme