Uvidím, jestli oloupu celé kiwi, chystá se Synek na boj o zlato s Drysdalem

Na mistrovství světa vyhrává, zlato z olympijského závodu mu ale chybí. Skifař Ondřej Synek má před sebou životní závod, po čtyřech letech znovu pojede finále a největší konkurent má být zase jeho tehdejší přemožitel Mahé Drysdale.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek

Ondřej Synek | Zdroj: Reuters

„Doufám, že nebude v takové formě, jako byl v Londýně. Bude to bolet, ale moc se těším. Udělám pro to všechno,“ slibuje Ondřej Synek před veslařským finále.

Zlato z olympijských her mu stále chybí, je mu 33 let a teď český mistr světa cítí šanci. Souboje skifařů ale už prý nejsou jen o něm a novozélandském sokovi Mahé Drysdaleovi. „Je to o momentální fyzické a psychické pohodě. Čtyři roky se připravuju na něco, co musím prodat v sedmi minutách. To je na sportu asi to nejtěžší.“

„Lukáš Krpálek se taky připravoval a během pěti minut nebo i rychleji mohl být konec. Stačilo jedno zaváhání, právě to dělá šampiony,“ bere si příklad z prvního českého zlata.

Šampiona budeme znát už odpoledne. Právě Synek s Drysdalem už se jednou na Hrách potkali a zvítězil Novozélanďan. Před finále je ale Synkovi jasné, že může dopadnout jakkoli. „Podívejte, jak je to tady vyrovnané. To je jedno tempo a člověk může být čtvrtý nebo pátý.“

Jako soupeř se ale samozřejmě nejvíce skloňuje Mahé Drysdale. Ve 37 letech je starší než Synek a v Riu bude obhajovat zlatou medaili z Londýna.

„Kiwi oloupu k dopolední svačině. Budu ho loupat a uvidíme, jestli ho oloupu celé. Pak ho sním,“ směje se Ondřej Synek. Ovocnými přirovnáním myslí právě svého soka.

Loupat kiwi – neboli bojovat proti Drysdalovi a dalším – začne Ondřej Synek po půl čtvrté odpoledne českého času.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme