V Riu jde na řadu královna sportu. Začínají atletické soutěže, v pátek se představí pět Čechů

Olympijský oheň plane nad Riem už téměř týden. Pro mnohé fanoušky však začínají ty opravdové Hry až dnes. Startují totiž atletické soutěže, do nichž v pátečním programu vstoupí sedmibojařky i čtvrtkař Pavel Maslák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atletka sedmibojařka Kateřina Cachová.jpg

Atletka sedmibojařka Kateřina Cachová.jpg | Foto: Český olympijský výbor

Své závodní vybavení si v pátek připraví a na stadion se s ním vydá pětice českých atletů.

Nejdříve z nich šly ve čtvrtek spát obě sedmibojařky, které mají z této sezony naprosto opačné pocity.

Držitelka národního rekordu Eliška Klučinová toho totiž lidově řečeno letos víc než po dráze naběhala po doktorech. Přesto nevidí své ambice úplně černě.

Přehrát

00:00 / 00:00

V pátečním atletickém programu olympijských her v Riu se představí pětice českých atletů

„Na jaře to vypadalo hodně dobře, asi po čtyřech letech jsem si dokonce zaběhla osobák na dvoustovce. To byla známka formy a toho, že může být olympiáda dobrá. Podřídili jsme jí všechno. Snažila jsem se trénovat pořád, a i když jsem musela ulevit, něco jsem stihla. Nemusí to být úplně špatné,“ věří Klučinová.

Také její mladší reprezentační kolegyně Kateřina Cachová by mohla o zraněních dlouho povídat, ovšem letos jí zdraví slouží. Na červencovém evropském šampionátu skončila šestá a na start v Riu se vyloženě těší.

„Chtěla bych jít na osobák. Letos se mi to povedlo dvakrát. Myslím, že připravená jsem dobře, mám formu. Záleží, jak se tělo popere s posunem a se všemi změnami. Chtělo by to prodat,“ přeje si Cachová.

V nočním bloku bude sedmibojařkám dělat společnost nejprve kladivářka Kateřina Šafránková. Podobně jako o něco později dálkař Radek Juška se pokusí vybojovat si právo startu ve finále. Čtvrtkař Pavel Maslák chce nenapodobit loňský světový šampionát a neskončit už v rozběhu.

Miroslav Augustin, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme