V Riu padl další atletický rekord. Postarala se o něj kladivářka Wlodarczyková

Atletické soutěže v Riu začaly teprve v pátek, ale olympijský stadion byl svědkem již třetího světového rekordu. O přepsání historických tabulek se postarala Anita Wlodarczyková, která na cestě za zlatou medailí předvedla hod dlouhý 82,29 metru, čímž vylepšila svůj dosavadní světový rekord o 121 centimetrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladivářka Wlodarczyková dnes v Riu vylepšila svůj světový rekord

Kladivářka Wlodarczyková dnes v Riu vylepšila svůj světový rekord | Zdroj: Reuters

Polka Wlodarczyková, která v Riu obhajovala stříbro z Londýna, v dnešní soutěži kladivářek naprosto dominovala. Jednatřicetiletá atletka ve finále vedla již od první série, svůj nejlepší výkon pak znamenala ve třetí sérii.

I po překonání světového maxima Wlodarczyková pokračovala v dlouhých hodech, když v páté sérii své náčiní hodila do vzdálenosti 81,74 metru.

Nejrychlejší fanoušek Liverpoolu. Van Niekerk před světovým rekordem koukal na fotbal

Číst článek

Stříbrnou Číňanku Čang Wen-siou polská atleta porazila o více než pět metrů, třetí Sophie Hitchonová pak za vítězkou zaostala o témeř osm metrů.

Anita Wlodarczyková tak v Riu napodobila Etiopanku Ayanaovou, která v pátek vylepšila rekord v běhu na 10 kilometrů, a čtvrtkaře Van Niekerka, jenž překvapil atletický svět v noci na dnešek.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme