Všichni jsou unavení, jen já jsem jako rybička, směje se Štěpánek po týdnu čekání

Tenista Radek Štěpánek byl na olympijských hrách v Riu už několik dní hlavně velkým fanouškem ostatních sportovců a na svůj zatím poslední zápas v mixu čekal skoro týden. 37letý reprezentant se dočkal až po půlnoci brazilského času a pak společně s Lucií Hradeckou vybojoval semifinále po dvousetové výhře nad Rumuny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do druhého kola Wimbledonu postoupil také Radek Štěpánek

Do druhého kola Wimbledonu postoupil také Radek Štěpánek | Zdroj: Reuters

„Sportovní bůh asi existuje. Pro mě je to náročnější na tribuně než na kurtu. Čekání bylo hodně dlouhé, týden mezi zápasy na tom samém turnaji, to se mi snad ještě nestalo. Ale je to olympiáda, ta je speciální,“ říká po vyhraném čtvrtfinále smíšené čtyřhry Radek Štěpánek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ostatní tenisté jsou v Riu unavení, jen Radek Štěpánek je čerstvý jako rybička

V Riu doposud nastoupil pouze do mužské čtyřhry, kde společně s Lukášem Rosolem vypadl hned v prvním kole. Týden čekání do dalšího zápasu trávil neúnavným povzbuzováním dalších českých reprezentantů.

„Pořád jsem čekal na šanci. Všichni už jsou ke konci turnaje unavení, jen já jsem čerstvý jako rybička. Teď už se budu soustředit na sebe a svůj tenis, abychom udělali další krok dopředu,“ vyhlíží další zápas. Tím bude semifinále proti americké dvojici Bethanie Matteková Sandsová, Jack Sock.

Proti Rumunům nastupovali Štěpánek s Hradeckou nerozehraní a nesehraní. První kolo smíšený čtyřhry jim totiž Španělé Muguruzaová a Nadal vzdali.

České debly se utkají o bronz. Hlaváčková a Hradecká padly se Švýcarkami

Číst článek

„Měl jsem obavy, že naši soupeři už si spolu zápas odehráli a mohli vědět, co od sebe čekat. My jsme s Luckou hráli naposledy před čtyřmi lety. Ale měli jsme výborný začátek a hned jsme brejkli Tecaua. To vneslo klid do našich řad. Zvládli jsme to dobře,“ pochválil spolupráci 37letý tenista.

Před čtyřmi lety vypadla česká dvojice hned v prvním kole. Turnaj v Riu je ale jiný. „Hrajeme na betonu, a ne na trávě,“ směje se Lucie Hradecká. „A jsme o čtyři roky mladší,“ přidává se Štěpánek.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme