Výškařka Hrubá neskočila finálový limit, moderní pětibojařka Kodedová je po první části šermu desátá

Do finále se na olympijských hrách neprobojovala výškařka Michaela Hrubá, která neskočila požadovaný limit 194 cm. Osmnáctiletá česká atletka skončila osmnáctá. V moderním pětiboji obsadila v první části šermu desáté místo Barbora Kodedová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výškařka Michaela Hrubá

Výškařka Michaela Hrubá | Zdroj: Reuters

Hrubá neskočila požadovaný limit 194 centimetrů po čtyřech úspěšných pokusech. Do finále se probojovalo hned sedmnáct atletek. Dosavadní maximum Hrubé pod širým nebem je 193 centimetrů, v hale už skočila 195.

Pro šestadvacetiletou Kodedovou je to první start na olympiádě. Na planši dosáhla dvacet výher a patnáct proher a získala 220 bodů. Zatím vede Polka Oktawia Nowacká.

„Bylo to obtížné. Nemohla jsem se pořád chytit a dělala jsem hodně chyb a vlastně až úplně na závěr jsem zjistila, čím to bylo. Potom jsem to ještě vytáhla, ale hlavně uprostřed šermu jsem to chtěla zabalit, protože to vypadalo dost špatně, ale i díky radám trenéra se to nakonec obrátilo v dobré,“ hodnotila Kodedová.

Dlouho byla nemocná, ale na jejích výkonech se to prý neprojevilo. „Myslím si, že jsem připravena dobře a ta pauza kvůli nemoci nebyla tolik znát, ale mají tady hodně silnou klimatizaci a už teď cítím, že mě bolí v krku.“

A jak se šermuje ve velmi hlučném prostředí? „Na začátku turnaje to bylo obtížné, protože diváci byli natěšení, ale rozhodčí tady tolerovali, že když byli hodně hluční, tak jsme mohly přestat,“ vysvětlovala a dodala, že si užívala i fandění svých fanoušků.

V pátek je na programu ještě bonusové kolo pod otevřeným nebem, tam by se ale pořadí výrazně měnit nemělo.

„Myslím, že to bude krátká vsuvka, nikdo do toho nepůjde tolik, protože se to moc nevyplatí, jedna vteřina za vítězství. A v plavání tam předvedu, na co budu moct. Koně jsou tady údajně dobří šikovní a na závěrečné kombinované disciplíně se uvidí. S nervy nemám problém, já jsem si to sem přijela užít,“ uzavírá.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme