Z Isinbajevové bude funkcionářka. Chce prosadit doživotní distanc při prvním dopingovém nálezu

Svou skvostnou kariéru chtěla uzavřít právě na olympijských hrách v Riu. To se tyčkařce Jeleně Isinbajevové splnilo. Kvůli plošnému zákazu startu pro ruské atlety to ovšem nebylo se zlatem na krku, ale jen na tiskové konferenci. Isinbajevová se dává na funkcionářskou dráhu a právě za ruské atlety chce bojovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jelena Isinbajevová bude atletickou funcionářkou. Dostala nabídku vést ruský svaz

Jelena Isinbajevová bude atletickou funcionářkou. Dostala nabídku vést ruský svaz | Zdroj: Reuters

První půlhodinu tiskové konference dvojnásobná olympijská vítězka spíše mlžila, pak ale své rozhodnutí doložila i datem a svým jménem, aby bylo všechno jasné.

Stává se z ní funkcionářka, ostatní sportovci ji zvolili členkou Mezinárodního olympijského výboru a taky dostala nabídku vést ruský atletický svaz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Další plány Jeleny Isinbajevové po skončení kariéry zjistil reportér ČRo Jan Suchan

„Ano, dostala a po návratu z Ria budeme mít jednání, kde si řekneme své představy. Určitě bych bojovala za to, aby ruští atleti znovu mohli startovat na mezinárodních závodech. Je to nabídka, které si vážím, a budu ji pečlivě zvažovat,“ řekla Jelena Isinbajevová.

Plošný zákaz startu ruských atletů je pro Jelenu Isinbajevovou velkým tématem a považuje ho za velkou chybu. Ve zprávě Světové antidopingové agentury o státem řízeném dopingu v Rusku jsou podle ní prý hlavně dojmy a málo faktických informací. Teď se chce zasadit o to, aby se princip kolektivní viny ve sportu už nikdy neuplatnil.

Ruská tyčkařka Isinbajevová oznámila konec kariéry

Číst článek

Přišla i s dalším návrhem proti dopingovým hříšníkům. Ti mají dostat doživotní distanc hned po prvním dopingovém nálezu.

„Myslím, že by to byl velmi efektivní plán pro boj proti dopingu ve světě. Sportovci by si to hned rozmysleli, kdyby věděli, že můžou dostat takový trest. Takže já bych byla jedině pro,“ říká teď už funkcionářka Jelena Isinbajevová.

Svou aktivní kariéru ukončila jinak, než si přála, své sny si ale během ní splnila, protože posbírala všechny možné tituly a medaile, jaké byly k mání.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme