Zatím bydlím sama, ale někdo přijde, těší se tenistka Hlaváčková na olympijskou spolubydlící

Pro velkou část tenistů jsou velké turnaje důležitější než olympijské hry, ale jsou i případy, kdy to sportovci cítí obráceně. Třeba Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká se proslavily hlavně díky stříbrné medaili z Londýna a o další se navzdory nedávným zdravotním problémům Hradecké mohou znovu pokoušet i teď v Riu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Deblové partnerky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková

Deblové partnerky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková | Zdroj: ČTK

„Když mě to ještě bolelo a někdo mě rozesmával, tak to bylo výborné. Držela jsem se za břicho a prosila, ať mě nikdo nerozesmává,“ vzpomíná Lucie Hradecká.

Teď už se smát může, břišní sval už ji netrápí, a tak může v Riu trénovat bez omezení. Stejně jako Andrea Hlaváčková, která teď byla kvůli zdravotním potížím deblové spoluhráčky v Brazílii pár dní sama.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistky Andrea Hlaváčková s Lucii Hradeckou si užívají společné chvíle v olympijském Riu

„My jsme na to zvyklé, že se chvíli nevidíme a pak se sejdeme na turnaji. Takže to takový rozdíl není,“ říká Andrea Hlaváčková, vždyť i v olympijské vesnici se pokaždé na nějakou dobu obě hráčky rozdělí. Hradecká bydlí s další českou tenistkou Petrou Kvitovou a Hlaváčková zatím sama.

„Zatím bydlím sama. Přijde mi tam nějaká zápasnice. Je to fajn pocit být v té vesnici s ostatními,“ pochvaluje si Hlaváčková.

Právě setkávání s ostatními sportovci je pro tenisty na hrách atraktivní a je to i jeden z důvodů, proč mají Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká olympijský turnaj rády. A pak také, medailistky z Londýna dobře vědí, co všechno jim čtyři roky starý úspěch přinesl.

„Neskutečně nových zkušeností a přátelství. Člověk pozná i jiné sporty. A když se to povede, jako se to povedlo nám, tak se dostane víc do povědomí lidí,“ vysvětluje na závěr Lucie Hradecká.

Jaroslav Plašil, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme