Zlatý Lukáš Krpálek: Tomuhle dlouho neuvěřím

Když rozhodčí finálového zápasu judistů do 100 kilogramů 24 sekund před koncem nahlásil ippon a přiřkl českému judistovi zlato, Lukáš Krpálek padl na kolena a nijak neskrýval obrovské emoce. Dojetí nezakrýval ani v prvním krátkém rozhovoru, který okamžitě po triumfu ještě před oficiálním vyhlášením poskytl reportérovi Českého rozhlasu Petru Kadeřábkovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek a jeho rozhodující technika

Lukáš Krpálek a jeho rozhodující technika | Zdroj: Reuters

Lukáš Krpálek, olympijský vítěz v judistické kategorii do sta kilogramů. Jak se vám to poslouchá?

Přehrát

00:00 / 00:00

Hromotluk Lukáš Krpálek nezakrýval emoce

Tomuhle neuvěřím hodně dlouho. Budu se muset dlouho vzpamatovávat. V medaili jsem nevěřil ani před turnajem, je hodně těžký pro všechny sportovce. Odjížděl jsem s tím, že bych si medaili chtěl odvézt, ale že by to byla zlatá, tomu nevěřil nikdo, kdo judu rozumí. A jestli věřil, tak já ne.

Pět zápasů, pět poražených soupeřů. Který byl nejtěžší?

Každý byl hrozně těžký. Ať už ten úvodní s Portugalcem, kterého dvakrát nemusím. Myslím zápasení s ním. Těžko se mi hází, těžko se mi poráží. Druhý zápas s Rakovem byl hrozně těžký, je to taky mistr světa.

Povedlo se mi porazit všechny, obával jsem se Japonce, protože vloni vyhrál MS a tam to opravdu vyčistil. Bál jsem se toho, protože se na závodech tolik neznáme. I další zápasy byly hrozně těžké, ale šel jsem tam s tím, že si medaili musím odvézt. Nebylo jiné cesty a jsem rád, že se to povedlo.

Lukáš Krpálek má zlato! Ve finále judistů porazil Ázerbajdžánce Gasimova

Číst článek

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme