Zuzana Hejnová doběhla čtvrtá: 'Vytuhla jsem za desátou překážkou'

Až do posledních metrů držela Zuzana Hejnová medailové umístění ve finále běhu na 400 metrů překážek. Ani její nejlepší výkon v sezoně nestačil na dvě Američanky a druhou Dánku Saru Petersenovou. K olympijské medaili jí chyběly 2 desetiny sekundy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová

Zuzana Hejnová | Zdroj: Reuters

„Za desátou překážkou jsem vytuhla. Prostě bylo znát, že jsem neměla naběhané závody. I když jsem se postupně zlepšovala, bylo to málo. To je asi hlavní důvod. Jsem vůbec ráda, že jsem po trablích, které jsem měla, vůbec mohla startovat,“ řekla Zuzana Hejnová těsně po doběhu čtyřstovky s překážkami.

Česká favoritka startovala z šesté dráhy a o svých největších soupeřkách za zády neměla přehled. Přesto držela stabilní tempo a ještě na začátku cílové rovinky, když se srovnaly hendikepy, se držela na třetím místě.

Před ní si utíkala pro zlato 26letá Američanka Dalilah Muhammadová, těsně za ní si hlídala olympijské stříbro Dánka Sara Petersenová.

Barbora Špotáková má bronz, ve finále hodila skoro 65 metrů

Číst článek

Před posledním plůtkem Hejnová ještě mohla Dánku atakovat, ale chyběly jí síly a začala ztrácet. Toho využila další Američanka. Ashley Spencerová se před Hejnovou dostala a v cíli byla těsně před ní. O olympijskou medaili připravily Zuzanu Hejnovou 2 desetiny sekundy.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme