Dopravní policie se připravuje na konec prázdnin, velkou akci ale neplánuje

Při dopravních nehodách umírá ročně v Česku podle statistik nehodovosti v průměru dvacet dětí. Loni jich zahynulo 17. Nejčastěji umírají děti jako spolujezdci v autech a dále jako chodci. Za prvních sedm měsíců letošního roku zemřely na přechodech pro chodce už tři děti. Údaje zveřejnila policie v souvislosti s koncem prázdnin, kdy se očekává tradičně silný provoz.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezpečnostně - dopravní akce na R4

Bezpečnostně - dopravní akce na R4 | Foto: Pavel Pavlas

Policie ale v souvislosti s koncem prázdnin žádnou velkou akci nepřipravuje. "Co se týká dopravně-bezpečnostních akcí, ředitelství dopravní policie neplánuje, že by vyhlásilo nějakou ' megaakci'. Bude to v dikci jednotlivých krajských ředitelství - na základě předchozích zkušeností a na základě vyhodnocení situace. Protože nemá význam dělat velkou plošnou akci v regionu, kde je klid," říká ředitel dopravní policie Leoš Tržil.

Silný provoz se na konci prázdnin čeká nejen na příjezdových trasách, ale i například kolem supermarketů. Ty si vezme policie na mušku. Tradičně pak budou policisté v prvních zářijových dnech střežit přechody u škol.

"Smyslem je nejenom tam stát a dívat se jak děti přecházejí, ale i preventivně působit - vysvětlovat jim pravidla silničního provozu. Případně upozorňovat a řešit ty řidiče, kteří nezastaví třeba před přechodem pro chodce," uvedl Tržil.

Petr Kološ, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme