Rodina Radovana Krejčíře prodala dům v Praze za 90 milionů korun

Podnikatel Radovan Krejčíř, který utekl před českou policií do Jihoafrické republiky, se zřejmě může těšit na významnou finanční vzpruhu. Podle serveru Aktuálně.cz prodal Krejčíř či jeho blízcí dům na Karlově náměstí v Praze za 90 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radovan Krejčíř

Radovan Krejčíř | Foto: www.rkrejcir.com

Krejčíř je v Česku stíhán za majetkové a násilné trestné činy a má obstavenu většinu majetku. Jak ve vysíláni Radiožurnálu vysvětlil redaktor České televize Dalibor Bártek, který kauzu Krejčíř dlouhodobě sleduje, dům v centru Prahy ale do této kategorie nespadl, protože byl napsán na Krejčířovu firmu, nikoliv na něj osobně.

"Radovan Krejčíř čelí celé řadě trestních stíhání celé řadě kauz, které vyšetřovala řada policistů a dozoruje řada státních zástupců. V každé kauze rozhodoval státní zástupce, zda-li požádá o to, aby majetek byl obstaven. V případě domu na Karlově náměstí se jedná o dům, který je registrovaný na společnost, která není součástí trestních řízení, a proto nemohl být obstaven," uvedl Bártek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor o prodeji Krejčířova majetku s redaktorem České televize Daliborem Bártkem v pořadu Radiofórum

Aktuálně.cz píše, že Krejčířova společnost DKR Invest Praha v březnu prodala dům akciové společnosti Těšínská tiskárna, v níž vykonává funkci předsedkyně představenstva Krejčířova matka Naděžda. Měsíc poté se Krejčířova rodina domu zbavila úplně. Novými vlastníky domu se stali 7. dubna manželé Petr a Irena Samohýlovi. Server připomíná, že někdejší automobilový závodník Samohýl patří mezi bosse tiskařského průmyslu a je bývalým majitelem tiskárny Reproprint.

Podle Dalibora Bártka je velmi pravděpodobné, že peníze z prodeje majetku nakonec skutečně Krejčíř dostane, nejsou pro něj ale jediným zdrojem prostředků. "Majetky Radovana Krejčíře jsou pouze zlomkem toho, co ve skutečnosti byl schopen získat. Když si vzpomeneme na základní kauzy typu M5, kde stát přišel o půl miliardy korun na daních, tak nějaká rozprodaná auta nebo domy jsou sice pro normálního smrtelníka obrovské finance, ale on sám má majetky ve stamilionech korun," připomněl Bártek.

Civilní rozvědka již dříve uvedla, že Krejčířovi docházejí finanční prostředky, a proto se snaží prodávat svůj majetek v Česku. S touto snahou média spojují například prodej sbírky známek po Krejčířově otci Lambertovi, kterou Naděžda Krejčířová dala do dražby a koncem loňského března se prodala za 13,6 milionu korun. Krejčířova matka pak také přihlásila do dražby devět obrazů, ty však před aukcí zajistili policisté s tím, že zřejmě patřily přímo Krejčířovi. Prodej obrazů prý mohl vynést až 80 milionů korun.

O kauzách Radovana Krejčíře si přečtěte také:
Detektivy, kteří jeli vyslechnout Krejčíře do JAR, někdo okradl
Výslech uprchlého Radovana Krejčíře se opět nezdařil
Krejčíř má jít na 6,5 roku do vězení a zaplatit 48 milionů
Soud zprostil Krejčíře obžaloby z úvěrového podvodu
Policie drží osm vzácných obrazů, údajně majetek Radovana Krejčíře
Draží se sbírka Krejčířova otce. Jsou to peníze pro syna?
Jihoafrický soud Radovana Krejčíře do Česka nevydá
Krejčíř se dostal z jihoafrického vězení na svobodu
Krejčíře zatkli s falešným pasem v Jihoafrické republice
Policie zadržela kamion s majetkem Krejčířových

Martin Hromádka, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme