Soud promítl záznam, na kterém pěstounka trestá dítě

U okresního soudu ve Vyškově pokračovalo líčení s pěstouny Blaženou a Lubomírem Rosnerovými. Jsou obžalovaní z týrání čtyř svěřených dětí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudcovské kladívko

Soudcovské kladívko | Foto: Miroslav Panuška

Soud promítl sedmiminutový videozáznam, na kterém Rosnerová trestá jedno z dětí. Záběry ukazují, že matka propadá afektu a na děvče vulgárně křičí. Připomíná mu také jeho postižení a vyhrožuje vrácením do ústavní péče.

Božena Rosnerová při promítání záznamu plakala, trvá ale na tom, že nahrávka je vytržená z kontextu. Urovnání konfliktu podle ní dokazuje i to, že jejich vztah zůstal incidentem nenarušený.

"Ona se prostě chová úplně normálně. Byl to opravdu ojedinělý případ. Chodí do stacionáře i se svoji sestrou Haničkou. Každý den vyrábí nějaké dárky pro mě a nosí mi to s takovou radostí. Už se ji na to několikrát ptala i lékařka ve stacionáři. Ona řekla: ne, tady jsem spokojená," uvedla Rosnerová.

Pondělní líčení skončilo odročením na neurčito. Rosnerovi jsou obžalováni z týrání čtyř z 15 svěřených dětí. Hrozí jim za to dva až osm let vězení.

Zuzana Kopuletá, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme