Policie zveřejní detaily k obviněním za tragédii ve Studénce

Policie dnes zveřejní podrobnosti k obvinění lidí, kteří mají nést odpovědnost za železniční neštěstí ve Studénce. Loni v srpnu se na důležitou železniční trať zřítil opravovaný most.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tragická nehoda vlaku u Studénky

Tragická nehoda vlaku u Studénky | Foto: Hasičský záchranný sbor MS kraje

Do jeho trosek ve vysoké rychlosti narazil mezinárodní rychlík Comenius.

Stavební firma Bögl & Krýsl, jejíž pět zaměstnanců podle policie zavinilo železniční neštěstí ve Studénce, ale přešla do protiútoku. Vedení společnosti podalo trestní oznámení na stavební úřad v Bílovci a Drážní úřad.

Podle právníka společnosti Radka Ondruše státní instituce nezajistily snížení rychlosti vlaků a nesou za neštěstí tedy také odpovědnost.

"Společnost došla k závěru, že postup vyšetřovatele je jednostranně zaměřen, směřuje pouze vybranými směry a nepostihuje všechny osoby, který by za dopravní nehodu mohly být odpovědny."

Policisté se opírají o několik znaleckých posudků. Jeden z nich zpracoval Jiří Studnička - expert z ČVUT v Praze. Tvrdí, že stavbu mostu provázela celá řada pochybení.

Milan Kopp, Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme