Komise: Na plzeňských právech byl organizovaný nepořádek

Na plzeňské právnické fakultě v pátek začala šetření akreditační komise. Od rána kontroluje hlavně rigorózní řízení a doktorandské studium.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimíra Dvořáková,

Vladimíra Dvořáková, | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Největším problémem této školy byl podle šéfky akreditační komise Vladimíry Dvořákové organizovaný nepořádek, díky němuž mohli nestandardně vystudovat někteří lidé.

Na fakultě se podle ní nepřijímaly vnitřní předpisy běžné na ostatních fakultách univerzity, neexistovala řádná elektronická evidence. Nejvíce to prý nyní postihuje studenty, kteří v organizovaném chaosu studovali. "Hrozně těžko se teď rozliší, kdo byl standardní a kdo nestandardní," dodala Dvořáková.

Kdo se stane děkanem?

Konečné hodnocení plzeňských práv bude zveřejněné koncem listopadu.

"Prozatímní vedení připravilo určité kroky, které by měly fakultu zprůhlednit, a my budeme sledovat, zda nové vedení, jakmile bude mít legitimitu, v těch opatřeních, na nichž jsme se dohodli, pokračuje. To vše vyvrcholí jednáním akreditační komise koncem listopadu," vysvětlila Dvořáková.

"Pro osud školy bude důležitá i volba děkana, o kterém rozhodne senát fakulty. O post se utká Jiří Pospíšil a advokát Karol Hrádela," uzavřela Dvořáková.

Pověřený šéf fakulty Jiří Pospíšil dnes uvedl, že fakulta chce dále rozpracovávat reformní návrhy. To povede v řádech týdnů, maximálně měsíců k očištění školy. Zdůraznil, že fakulta funguje, 95 procent studentů studuje standardně.

Martina Klímová, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme