Bublan: Kvůli Krakatici 18. listopadu vyslechneme Tichého

Sněmovní Výbor pro bezpečnost 18. listopadu vyslechne bývalého elitního policistu Karla Tichého, který zakládal spis Krakatice. V něm policejní útvar pro odhalování organizovaného zločinu mapoval aktivity bosse podsvětí Františka Mrázka a jeho kontakty na politiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

F. Bublan

F. Bublan | Foto: Poslanecká sněmovna

Bývalý detektiv Karel Tichý, který spis zakládal, se kvůli slyšení nechal zbavit mlčenlivosti. "Věřím tomu, že přijde, a že dojde ke slyšení. Slyšení bude ve stupni utajení důvěrné. Věřím tomu, že nikdo z poslanců si potom nebude pouštět pusu na špacír," řekl Rádiu Česko předseda výboru a bývalý ministr vnitra František Bublan.

"Nechal jsem si také udělat stanovisko Národního bezpečnostního úřadu, takže to bude skutečně slyšení, nebude to žádná písemná podoba. My bývalého policistu Tichého vyslechneme, budeme mu klást určitě mnoho otázek. K tomu jednání jsem přizval ministra vnitra a policejního prezidenta," řekl Bublan. Podle něj může mít slyšení konkrétní důsledky.

"Pokud si od toho chci něco slibovat, tak to může být to, že budou-li informace závažné, tak nechť policie v tom smyslu něco koná, aby se ten případ dotáhl do konce," konstatoval František Bublan.

Doplnil, že Karel Tichý si hodně stěžoval i na postup státních zástupců v různých kauzách. Ty by se mohly případně znovu otevřít.

"Je možné, že některé případy by se mohly znovu otevřít, přešetřit, a nebo je vůbec uchopit tak, aby nezůstalo pouze u spisu Krakatice, s kterým si nikdo neví rady, ale aby se některé věci osvětlily," odhadl Bublan ve vysílání Rádia Česko.

Ondřej Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme