Ústavní soud potvrdil doživotní trest heparinového vraha

Doživotní trest heparinového vraha Petra Zelenky definitivně platí. Ústavní soud totiž odmítl stížnost bývalého zdravotníka. Ten byl odsouzený za vraždy heparinem v havlíčkobrodské nemocnici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nemocnice v Havlíčkově Brodě

nemocnice v Havlíčkově Brodě | Foto: Havlíčkův Brod

"Ústavní soud odmítl ústavní stížnost Petra Zelenky. Odmítl ji, stručně řečeno, pro zjevnou neopodstatněnost," sdělil důvody mluvčí soudu Tomáš Langášek.

Ústavní soud podle něj shledal, že řízení před obecnými soudy proběhlo v souladu se zákonem. "A nebyl tam žádný problém," dodal Langášek.

Někdejší zdravotník oddělení ARO havlíčkobrodské nemocnice Petr Zelenka podle soudu od května do září roku 2006 svévolným podáváním heparinu, léku na ředění krve, zavraždil sedm pacientů. Dalších deset se zavraždit pokusil. Pachatel se přiznal k podávání heparinu u pěti pacientů, u ostatních si na podrobnosti nevzpomínal.

Proti rozhodnutí Ústavního soudu se už nelze odvolat, doživotní trest pro Zelenku tak definitivně platí.

Tereza Janouškovcová Bartůňková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme