V Praze se při každoročním setkání sečtou čeští převozníci

Na každoročním pravidelném setkání se dnes sejdou čeští převozníci. Letos akce proběhne v Praze na jednom z nejstarších přívozů u Karlova mostu. A v rámci setkání proběhne i sčítání převozníků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

přívoz

přívoz | Foto: Jan Rosenauer

Převozníci si projedou trasu pražského přívozu pražskými Benátkami a popovídají si o svých příhodách a historkách z uplynulé plavební sezony.

"Cílem naší schůzky je mimo jiné také to, abychom nejen zachytili historickou kontinuitu starých, už zapomenutých přívozů a obnovených tras, ale abychom také udělali sčítání převozníků," řekl Radiožurnálu převozník pražský Zdeněk Bergman.

Podle něj to bude doslova setkání vodníků v Čechách. "Abychom to převoznické řemeslo, které prožívá v současné době renesanci - jen v Praze bylo otevřeno za posledních několik 6 nových převozních tras - zdokumentovali," dodal.

Účast na setkání přislíbili převozníci z Vltavy, Sázavy, Labe či Berounky.

Katarína Brezovská, Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme