Rychetský: Plzeňská právnická fakulta má zpochybněné právo na existenci

Kauza plzeňské právnické fakulty podle předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského degraduje před veřejností všechny právníky a může zpochybnit práci kteréhokoliv příslušníka tohoto stavu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský | Foto: Tomáš Adamec

"Ve snu by mne nenapadlo, že celá fakulta se mohla dopouštět ve velké míře takového podvodného jednání," řekl předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský v Otázkách Václava Moravce České televize a dodal:

"Celá kauza se mi jeví jako velká ostuda a jsem příznivcem velmi radikálních řešení. Škola, která takto působí má skutečně zpochybněné právo na existenci."

Kauza začala zjištěním, že proděkan fakulty Ivan Tomažič zřejmě opsal desítky stran ve své disertační práci, do případu byl údajně zapleten právě také Kindl a děkan fakulty Jaroslav Zachariáš.

Při vyšetřování se navíc zjistilo, že na fakultě chybějí desítky diplomových či disertačních prací, mimo jiné i známých politiků. Asi 400 lidí mohlo fakultu absolvovat nestandardně rychle.

Lukáš Vincourek, Barbora Mocová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme