Lidé Bibli nečtou, ale znají její příběhy z filmů

Knižním hitem roku 2009 se stala Bible 21, nový překlad knihy v současné češtině. Drtivá většina Čechů přitom Bibli nikdy nečetla, ale její příběhy znají. I tak překvapivé výsledky přinesl průzkum společnosti Sanep.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bible

Bible | Foto: ČRo Radio Wave

Skoro 80 procent dotázaných přiznalo, že Bibli nikdy neprolistovalo. Podle Alexandra Fleka z Bible 21, která si průzkum objednala, její obsah znají nejspíš z filmů:

"Většina lidí Bibli doma nemá a ještě větší většina ji nečte. Na druhou stranu, a to je překvapivé, 70 procent lidí má pocit, že Bibli docela zná nebo zná některé příběhy. To ukazuje, že Bible je součástí kulturního obzoru, ve kterém se pohybujeme, ať už je to skrze filmy nebo jiná díla."

Velká část lidí si navíc myslí, že je Bible důležitá. "Mnozí lidé, kteří se nepovažují za věřící a Bibli nečtou nebo ji neznají, tak ji přesto považují za důležitou, " říká Alexandr Flek z Bible21.

Naděžda Hávová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme