Policie pátrá po vězni, kterého osvobodila manželka

Policie pátrá na západě Čech po uprchlém vězni Pavlu Tauchenovi, kterého jeho manželka a zřejmě ještě další pachatel osvobodili, když v plzeňské části Bory přepadli vězeňskou eskortu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

uprchlý vězeň Pavel Tauchen

uprchlý vězeň Pavel Tauchen | Zdroj: ČTK

Dagmar Tauchenová přepadla dodávku, která zvlášť nebezpečného pachatele z Vyšehořovic z Prahy-východu převážela do nemocnice. Padl i výstřel, ale útočnice nikoho nezranila. Pak dvaačtyřicetiletý recidivista Pavel Tauchen s manželkou ujeli směrem na jižní Plzeňsko v tmavě modré Škodě Fabii registrační značky 5U1 1302.

Policisté teď se samopaly po celém Plzeňském a Karlovarském kraji kontrolují všechny podezřelé vozy. Kvůli tomu se také velmi zpomalila jízda mezi hlavním městem Prahou a hraničním přechodem Rozvadovem na dálnici D5.

"Snažíme se zastavit zejména modré Fabie, ale i další podezřelá auta," řekl policista, který na jedné z plzeňských výpadovek kontroloval vozidla a jejich řidiče.

Podle policie jsou Pavel Tauchen a jeho manželka ozbrojeni a nebezpeční. "Osádka vozidla je ozbrojená, proto varujeme veřejnost před jakýmkoli zásahem. V případě, že vozidlo či osoby uvidíte, nesnažte se je zadržet, ale ihned informujte policii na lince 158," zdůraznila mluvčí západočeské policie Jana Václavová.

Tauchen uprchl podruhé

Pavel Tauchen byl 2. listopadu odsouzený k pětiletému vězení. Spolu s dalším kasařem otevírali trezory výbušninou. Během osmi měsíců odpálili sedm trezorů a jeden bankomat ve středních Čechách - na Benešovsku, Mladoboleslavsku a Berounsku, dál na jižním Plzeňsku a v jižních Čechách.

Tauchen přitom už jednou z vězení uprchl. V červenci 1999 z věznice v Bytízi na Příbramsku. Policie ho pak po několika měsících zadržela v Řevnicích u Prahy a při zadržení ho postřelila.

Milan Kopp, Jan Dvořák, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme