Ministerstvo školství nebude měnit úvazky učitelů

Ministryně školství Miroslava Kopicová rozhodla, že nebude měnit úvazky učitelům. Vyšla tak vstříc odborům, které s návrhem nesouhlasily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve škole (ilustrační foto)

Ve škole (ilustrační foto) | Foto: European Commission Audiovisual service

Připravovaná vládní novela počítala s tím, že by ředitelé škol mohli měnit úvazky pedagogů. Ti, kteří nejsou třídními učiteli, by měli učit až o dvě hodiny týdně víc.

S návrhem ale pedagogové nesouhlasili. Podle nich hrozí, že tak přibudou nové povinnosti, a přitom klesne mzda. Odboráři dokonce hrozili stávkou a na Znojemsku kvůli tomu odbory vyhlásily stávkovou pohotovost.

"Paní ministryně se rozhodla, že nechá doběhnout připomínkové řízení o novele nařízení vlády o úvazcích a následně tento legislativní proces pozastaví," řekla Radiožurnálu mluvčí úřadu Kateřina Böhmová.

Ministryně podle mluvčí svůj krok oznámila předsedovi školských odborů Františku Dobšíkovi na společném jednání. "A bude zvažovat někdy v budoucnu, jestli se obnoví tento proces pravděpodobně až za příznivějších rozpočtových podmínek," dodala Böhmová.

Katarína Brezovská, Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme