Petice proti spalovně v Rybitví míří od občanů k politikům

Odpor místních občanů proti spalovně nebezpečných odpadů v Rybitví u Pardubic pokračuje na politické úrovni. Náměstek hejtmana Pardubického kraje Jan Tichý předá předsedovi Poslanecké sněmovny Miloslavu Vlčkovi petici se sedmačtyřiceti tisíci podpisy proti spalovně, kterou chce v areálu chemičky Syntesia provozovat rakousko-česká firma AVE CZ.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spalovna v Rybitví dnes

Spalovna v Rybitví dnes | Foto: Občanské sdružení Stop spalovně

Proti vybudování spalovacího zařízení jsou i zastupitelstva všech okolních města a obcí. Tichý proto doufá, že poslanci názor protestující veřejnosti vyslyší. S peticí půjde i na ministerstvo životního prostředí.

"Za účasti hejtmana, starostů všech dotčených obcí a primátorů Pardubic a Hradce Králové požádáme ministra, aby vzhledem k velkému odporu a zájmu občanů znova přehodnotili dokumentaci, podívali se, jestli jsou vypořádány všechny připomínky. Pokud ne, aby byla vrácena k dopracování tak, aby nevzniklo dílo, které může ohrozit životy a zdraví občanů."

Minulé veřejné projednání na téma spalovny nebezpečného odpadu v Rybitví na Pardubicku se předčasně zrušilo. Lidé, kteří se ho chtěli zúčastnit, se totiž nevešli do sálu pardubického ABC klubu a hlasitými protesty si vynutili konec.

Drahomíra Bačkorová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme