Hasiči s policisty chystají protest proti snižování platů

Policisté a hasiči by mohli protestovat proti snižování platů. V polovině prosince se chystají vyrazit před Úřad vlády. Dohromady by jich mohly přijít až dva tisíce. Čtyřprocentní snížení platů státních zaměstnanců od 1. ledna příštího roku předpokládá už schválený vládní balíček úsporných opatření.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči (Ilustrační foto)

Hasiči (Ilustrační foto) | Foto: HZS Jihočeského kraje

Šéf hasičských odborů Zdeněk Jindřich Oberreiter upřesňuje, že protest bude spíš v režii policistů, kteří mají v mnohém horší podmínky. Požárníci je pak chtějí především podpořit.

"Mení to až tak náš protest, ale pokusíme se, pokud s tím bude náš orgán souhlasit, přijít na demonstraci před Strakovu akademii a podpořit je v jejich snaze upozornit na špatné podmínky. Stejně tak policisté podpořili před rokem nás, když jsme pořádali demonstraci před ministerstvem vnitra," vysvětlil Oberreiter.

Návrh státního rozpočtu nyní projednává Poslanecká sněmovna. Základní parametry rozpočtu už schválila. Rozpočet pro příští rok předpokládá schodek 162,7 miliardy korun, příjmy by měly být zhruba 1,022 bilionu a výdaje 1,185 bilionu korun.

Petr Medek, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme