Povinnost firem používat datové schránky zůstane

Ministerstvo vnitra neplánuje firmám zmírnit povinnost používat datové schránky. Úředníci k tomu dospěli, když vyhodnotil dvoutýdenní fungování datových schránek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Datové schránky

Datové schránky | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Datovými schránkami za tu dobu prošlo 465 tisíc zpráv, skoro 90 procent z nich si uživatelé vybrali tak, že se ke schránce přihlásili.

"Určité legislativní změny plánujeme, nicméně o tu hlavní o kterou šlo, to znamená změnit povinnost právnickým osobám, na té nepracujeme a neuvažujeme o ní," vysvětlil náměstek ministra vnitra pro informatiku Jaroslav Chýlek.

"Přemýšlíme, že bychom vyšli vstříc ministerstvu spravedlnosti a udělali drobné legislativní úpravy, které potřebují k tomu, aby některé zásilky mohli doručovat rychleji než za deset dnů," dodal Chýlek.

U některých zpráv posílaných soudy je totiž desetidenní lhůta, po které je zpráva automaticky považovaná za doručenou, příliš dlouhá. Resorty vnitra a spravedlnosti tak chtějí vládě navrhnout změnu zákona.

Zbyněk Zykmund, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme