Chomutovská radnice nesouhlasí s Kocábovou zprávou

Přístup chomutovské radnice k dlužníkům nájemného ještě zhoršuje jejich zadlužení. Vyplývá to ze zprávy o stavu ve vyloučených lokalitách města Chomutova. Tu vládě představil ministr pro lidská práva a menšiny Michael Kocáb.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

exekuce bytu, ilustrační foto

exekuce bytu, ilustrační foto

Jak Radiožurnálu řekl ředitel vládní Agentury pro sociální začleňování Martin Šimáček, chybou byl příliš jednostranný postup chomutovského magistrátu:

"Pouze represivní přístup vedení města Chomutova nenese výsledky. Dávky hmotné nouze nemají být tímto způsobem zabaveny. Základní postup vůči lidem, kteří jsou v nějakém ohrožení nebo v sociálním vyloučení, tak by neměl být pouze v represivní rovině, ale měl by směřovat především do nějaké prevence a podpory, " řekl Šimáček.

Podle chomutovské radnice Kocábova zpráva obsahuje nesprávné a lživé informace. Vedení města je přesvědčeno, že cílem materiálu je poškodit dobré jméno Chomutova.

Milan Kopp, Kateřina Causidisová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme