Slavíky si podle očekávání rozebrali Gott, Bílá a Kabát

Bez velkého překvapení skončil již 44. ročník ankety Český slavík. Nejlepším zpěvákem byl opět zvolen Karel Gott, slavíka pro nejlepší zpěvačku si odnesla Lucie Bílá. Nejlepší kapelou se stala skupina Kabát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Gott

Karel Gott

Karel Gott se slavíkem stal už po pětatřicáté s víc než dvojnásobným ziskem bodů před druhým Petrem Kolářem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karel Gott na vyhlášení ankety Český slavík

Diváky ve Státní opeře, kde se ceny slavnostně předávaly, zaskočil Gott nejprve prohlášením, že pořadatelé by příště měli vyřadit zpěváky, kteří jsou starší než sedmdesát let, a dodal, že odstupuje ze soutěže. Po dlouhém potlesku vestoje se ale vrátil k mikrofonu:

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucie Bílá na vyhlášení ankety Český slavík

"Promiňte, možná, že to byla taková ukvapená myšlenka. Přátelé, já to nechám na vás, jestli se třeba nějakému sedmdesátníkovi neudělí výjimka. Děkuji za vaše hlasy."

Třetím v pořadí se stal Daniel Landa. Zajímavé je, že pořadí zpěváků je letos stejné, jako v loňském roce.

Bílá zvítězila po dvanácté

Českého slavíka pro nejlepší zpěvačku obdržela už po dvanácté Lucie Bílá. V těsném závěsu druhá se umístila Lucie Vondráčková, třetí byla Ewa Farna.

"Všem těm, kteří říkají, že jsem bez lásky, chci říct, že nejsem bez lásky, protože mám tu vaši. Já vám ji budu pořád vracet. Když mi bylo deset, tak jsem si myslela, že v roce 2000 už budu mrtvá na stáří. Je rok 2009 a já tady zase stojím a držím dvanáctou krásnou cenu. Chci vám říct, že třináctka je ještě hezčí číslo," řekla při přebírání ceny Bílá.

Ani v ženské kategorii se od loňska jména ani pořadí vítězných zpěvaček nezměnilo, stejně jako v kategorii kapela roku.

Tou se stala skupina Kabát, následována skupinou Chinaski. Třetí v pořadí se stala opět kapela Divokej Bill.

V kategorii skokan roku, která je udělována těm interpretům, kteří postoupili proti loňskému roku o nejvíc příček, zvítězil Vojtěch Dyk ze skupiny NigtWork. Kapela vyhrála i skokana roku mezi skupinami. Skokanem roku v kategorii zpěvaček se stala Marta Jandová.

Změnilo se něco proti roku 2003? Zdá se, že ne: Z Českých slavíků se radují Bílá, Gott a skupina Kabát

Petr Medek, Jan Piroch, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme