Kvůli prasečí chřipce se zavřela první vysoká škola

Kvůli chřipkové epidemii se začínají zavírat i vysoké školy. Slezská univerzita v Opavě dnes předčasně ukončila zimní semestr a veškeré povinnosti studentů přeložila na pozdější období.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Infekční oddělení (ilustrační foto)

Infekční oddělení (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Uzavření univerzity potvrdil Českému rozhlasu její kvestor Jaroslav Kania. Jak dodal, jedna ze studentek navíc patří mezi dosavadních 23 obětí viru H1N1.

"Skutečně chřipková epidemie i v Moravskoslezském kraji je na vyšší úrovni je na vyšší úrovni, tak jsme se rozhodli, že přiměřeně zkrátíme zimní semestr," uvedl Kania.

Národní referenční laboratoř dnes oznámila, že v Česku je aktuálně 873 lidí nakažených prasečí chřipkou. Podle výpočtů hygieniků je ale infekcí víc. Čtrnáct z dosud potvrzeních úmrtí přibylo za poslední týden.

Většina zemřelých pacientů měla kromě prasečí chřipky i jiné vážné potíže. Trpěli například rakovinou nebo chronickým srdečním onemocněním. Dlouhodobě nemocná byla také jednadvacetiletá studentka opavské univerzity.

U čtyř případů však lékaři nezjistili žádnou vedlejší diagnózu. Patří mezi ně i mladý muž, který zemřel ve středu v ostravské fakultní nemocnici.

Celkem ve zdravotnických zařízeních Moravskoslezského kraje zemřeli čtyři lidé. Nejvíce případů nákazy virem H1N1 je i nadále evidováno na Karvinsku a v Ostravě.

Martin Knitl, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme