Vysokým školám se příští rok sníží rozpočet

Vysoké školy dostanou na příští rok o 1,2 miliardy korun méně než letos. Výdaje na studenta tak podle rektorů vysokých škol klesnou o čtvrtinu a to podle nich ohrozí kvalitu výuky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Masarykova univerzita v Brně - Filozofická fakulta

Masarykova univerzita v Brně - Filozofická fakulta | Foto: archiv autora

"Vyspělé země v obdobné nebo horší situaci nesnižují, ale spíše navyšují prostředky na terciární vzdělávání. V České republice taková situace nenastává. My zásadně nesouhlasíme se současným návrhem rozpočtu pro vysoké školy, který znamená bezprecedentní pokles finančních prostředků. A to takovým způsobem, že to ohrožuje kvalitní zajištění vzdělávací a výzkumné činnosti vysokých škol," řekl Radiožurnálu předseda České konference rektorů a rektor Masarykovy univerzity v Brně Petr Fiala.

Rektoři proto budou v nejbližších dnech jednat o navýšení rozpočtu s ministryní školství Miroslavou Kopicovou a premiérem Janem Fischerem.

Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme