Plzeňská práva mají nová pravidla pro přestupy studentů z jiných škol

Právnická fakulta Západočeské univerzity v Plzni má novou vyhlášku, která striktně upravuje pravidla při přestupech studentů z jiných škol. V pátek ji podepsal děkan fakulty Jiří Pospíšil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Západočeská univerzita v Plzni

Západočeská univerzita v Plzni | Foto: Tomáš Adamec

Nový předpis má zabránit praktikám, které na škole vládly za minulého vedení. Podle děkana Jiřího Pospíšila tak už nebude možné uznávat zkoušky a zápočty přestupujícím studentům, aniž by o tom věděla příslušná katedra jako garant předmětu.

"Přinášíme jasná transparentní pravidla, která odstraní problémy a pochyby o tom, jak byly uznávány zkoušky. Vedení školy nebude moci uznat zkoušku bez toho, že bude jasné vyjádření garanta předmětu konkrétní katedry," uvedl Pospíšil.

Podle něj také bude možné uznávat pouze zkoušky, které jsou staré nejvíce dva roky. "A nebude možné uznávat zkoušky, které student udělal na jiné škole a dostal známku za tři. To znamená budou se uznávat pouze zkoušky kvalifikované jako výborně nebo velmi dobře," vysvětlil děkan.

Vyhláška začne platit příští týden.

Monika Červená, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme