Hasiči a policisté se připravují na zítřejší demonstraci

Hasiči, policisté a někteří státní zaměstnanci budou zítra dopoledne protestovat proti plánovanému snížení platů. Pokles mezd o čtyři procenta je součástí vládního úsporného balíčku, který má snížit deficit státního rozpočtu v příštím roce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté. (Ilustrační foto)

Policisté. (Ilustrační foto) | Foto: Tomáš Adamec

Právě zítra bude sněmovna ve třetím čtení o rozpočtu rozhodovat. Podle organizátorů bude během jednání poslanců protestovat asi 2500 lidí. České hasiče a policisty podpoří i jejich kolegové ze zahraničí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Normální provoz nebude při zítřejší demonstraci omezen, ujišťuje předseda Odborového svazu hasičů Zdeněk Jindřich Oberreiter

Jak řekl předseda Odborového svazu hasičů Zdeněk Jindřich Oberreiter, na demonstraci promluví šéf největší evropské odborové centrály policistů Eurocop Hans Kiefer a také zástupci Odborového svazu hasičů Slovenska.

Oberreiter uznává, že státní rozpočet je napjatý, požadavky policistů a hasičů ale považuje za umírněné.

"My chceme pouze to, aby byly zachovány platy z roku 2009 i v příštím roce. To podle mě není nic nestydatého," řekl Oberreiter. Demonstrace podle něj nijak neomezí fungování policie a hasičů v republice.

"Normální běžný provoz nebude omezen. Veškeré služby občanům budou zajištěné. Demonstrace se nezúčastní lidé, kteří jsou právě ve službě. Přijedou pouze ti, kteří budou mít mezisměnové volno," ujistil Oberreiter.

Igor Maňour, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme