Ředitel České pošty odchází kvůli malé politické podpoře

Generální ředitel České pošty Petr Sedláček končí ve své funkci. Z podniku odejde s koncem letošního roku. Svou rezignaci oznámil ministrovi vnitra Martinu Pecinovi. Důvodem je nedostatečná politická podpora pro transformaci podniku na akciovou společnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Sedláček, generální ředitel České pošty

Petr Sedláček, generální ředitel České pošty | Foto: Česká pošta

"Petr Sedláček dnes předal svoji rezignaci ministru Pecinovi a své působení na České poště ukončí 31. prosince tohoto roku. Jako důvod uvedl nedostatečnou politickou shodu na dalším směřování České pošty," uvedla mluvčí České pošty Marta Selicharová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O odchodu generálního ředitele České pošty mluvil v poledních Ozvěnách dne Miroslav Motejlek, vedoucí redakce reportérů Českého rozhlasu.

Podnik by se měl v budoucnosti transformovat na akciovou společnost. Ministr vnitra potvrdil, že vůle transformovat poštu v politických kruzích skutečně není: "Pravda je, že generální ředitel byl přijat na poštu s tím, že kromě projektů jako jsou datové schránky a další má zrealizovat transformaci České pošty do akciové společnosti. Pravda je, že na to dnes není politická podpora, tak jak říká a pravda je, že jsme v tom byli ve sporu."

Podle ČTK tlačila na výměnu generálního ředitele hlavně ČSSD. Už dříve se v médiích spekulovalo o tom, že by Sedláčka mohla nahradit Marcela Hrdá z Letiště Praha, která bývala statutární zástupkyní tehdejšího prezidenta ČSA Jaroslava Tvrdíka.

To, že by Sedláčka měla nahradit Marcela Hrdá z Letiště Praha ale Pecina odmítl, stejně jako údajné snahy ČSSD na výměnu generálního ředitele České pošty: "Paní Hrdá je kandidátkou, která byla vybírána na jinou vrcholovou pozici v poště. A že by byly nějaké tlaky ze strany ČSSD na odvolání Sedláčka, to není ani hodno komentáře."

Jméno nového generálního ředitele České pošty oznámí ministr vnitra až po novém roce.

Květa Moravcová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme