České vojenské týmy v zahraničí dostanou navíc dva miliony

Vláda podpořila návrh ministerstva obrany, aby projekty takzvaného rychlého dopadu dostaly z rozpočtu resortu obrany dva miliony korun. Peníze pokryjí hlavně aktivity českého provinčního a rekonstrukčního týmu v Afghánistánu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad vlády ČR

Úřad vlády ČR | Foto: Jan Rosenauer

Peníze vojáci dostanou jen letos s tím, že na konci roku vládě předloží, jak efektivně je využili. Podle ministra obrany Martina Bartáka mají peníze zlepšit vnímání našich vojáků civilními obyvateli a armáda je může vyúčtovat jako dar do zahraničí.

"Na konci roku bude vládě předložena zpráva s jakým efektem byly tyto peníze vynaloženy. Pak bude znovu bude schválený nový objem z rozpočtu ministerstva obrany na rok 2011. Ale nám to umožní, abychom používali v provinčním rekonstrukčním týmu v Afghánistánu právě projekty rychlého dopadu a abychom mohli používat tu entitu jakožto dar," přiblížil Barták.

Vláda schválila pro zemědělce náhrady za povodňové škody

Zemědělci, jejichž hospodaření poškodily loňské povodně, získají náhrady ve výši až padesáti milionů korun. Tuto pomoc odsouhlasila vláda.

Podle vicepremiéra Martina Bartáka musí dát k výplatě peněz, jejichž uvolnění už ministerstvo financí schválilo, ještě souhlas Evropská unie.

"Jsou to celkově zmíněné škody způsobené povodněmi z minulého roku. Není to jen čistě ministerstvo zemědělství - to bylo předkladatel, to bylo schváleno v rozsahu tak, jak byl," uvedl.

Jen v zemědělství povodně napáchaly škody za dvě stě milionů korun. Pojišťovny evidují dokonce škodu v zemědělství osm set milionů korun.

Václava Marešová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme