Továrna v Rudníku po výbuchu částečně obnovila výrobu

Továrna firmy Avon Automotive v Rudníku na Trutnovsku po pondělní explozi, při které zahynuli dva lidé, částečně obnovila výrobu. Vedení společnosti to oznámilo na mimořádně tiskové konferenci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výbuch akumulačních nádrží v Rudníku

Výbuch akumulačních nádrží v Rudníku | Foto: Martina Žahourková

Výroba se zcela zastavila ihned po pondělním výbuchu parních akumulátorů. Exploze vážně poškodila dvě budovy, na dalších jsou škody menšího rozsahu.

Dnes firma zprovoznila část lisované výroby. Opravy celého areálu plánuje provést jakmile získá povolení od příslušných úřadů, aby bylo možné co nejdříve obnovit výrobu v plném rozsahu.

Podle ředitele společnosti Grahama Smithe však opravy budou trvat měsíce. Firma dosud výši škod nevyčíslila, ředitel hovořil o desítkách milionů korun. Slíbil také podpořit rodiny dvou obětí výbuchu a dalších zraněných.

Kraj vyplatí rodinám obětí 30.000 korun

O tragické události dnes jednala také rada Královéhradeckého kraje a rozhodla, že každá z rodin pozůstalých po obětech dostane 30.000 korun.

Při explozi tlakových nádrží přišla v pondělí ráno o život dvaatřicetiletá žena, na následky zranění později v nemocnici zemřel sedmatřicetiletý muž. Další dva muži utrpěli těžká zranění, 13 lidí mělo lehčí zranění.

Vyšetřování neštěstí stále pokračuje. Sutiny zničených budov i dnes pohledávali policisté, stanovení alespoň předběžné příčiny by podle nich mohlo trvat týdny.

Továrna v Rudníku vyrábí součástky pro automobilový průmysl, zejména různé hadice a jiné pryžové díly. Majetkově je součástí skupiny Avon Automotive, kterou většinově ovládá americká investiční společnost Crystal Capital.

V podniku pracuje zhruba 380 zaměstnanců, přes 200 z nich je nyní doma. Do zaměstnání by měli všichni nastopit v příštím týdnu.

Martin Hromádka, Martin Pařízek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme