Sníh už nepadá, problémy zůstávají

Sníh i nadále komplikuje život v Česku. Ráno kvůli němu vykolejila lokálka u Čerčan u Prahy, když se na koleje zřítil strom pod tíhou sněhu. Do větví na kolejích najel také rychlík u Kladna. Nikomu se nic nestalo. Množství sněhu místy brzdí i provoz na trati Praha - Česká Třebová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči odklízejí ze střechy těžký sníh

Hasiči odklízejí ze střechy těžký sníh | Foto: F. Tichý

Energetikům v Královéhradeckém a Pardubickém kraji se vpodvečer podařilo obnovit dodávky proudu. Ty přerušilo silné sněžení v noci na dnešek.

Přívaly sněhu způsobily problémy i v doručování pošty. Silničáři tak budou i dnes pracovat na odstraňování následků sněhové kalamity. Do terénu opět vyjedou pluhy a na řadě míst dostanou slovo i bagry.

Aktuální informace o dopravní situaci sledujte na speciální stránce našeho webu.

"Podle informací z hydrometeorologického ústava se blíží silný mráz. To znamená, že práce musíme práce spojené s úklidem sněhu co nejdříve provést. Protože, jakmile sníh zamrzne, bude se z komunikací těžko dostávat," řekl vedoucí technických služeb Tomáš Pospíšil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla v pořadu Svět o jedné.

Právě na zbytky rozbředlého sněhu si musejí dát pozor řidiči v Plzeňském kraji. Všechny silnice v kraji včetně dálnice D5 jsou ale sjízdné.

Téměř po celém Česku komplikuje dopravu mrznoucí mlha. Na východě Čech pak stále leží na silnicích stromy popadané pod tíhou sněhu. Řidiči v Plzeňském kraji musejí dnes na některých silnicích počítat se ztíženou situací, leží tady zbytky rozbředlého sněhu.

Na silnicích, které silničáři neušetřují chemicky je vrstva ujetého sněhu krytá posypem. Mlhavo může být na Domažlicku. Mlha se sněhovým popraškem je také na Sušicku, Klatovsku a Železnobrodsku.

Na většině území ale komplikuje dopravu mrznoucí mlha. Pozor by si zejména měli dát řidiči v Pardubickém kraji, na Vysočině a Liberecku, v Ústeckém kraji a na jihu Čech.

V Pardubicích, kde je situace stále jedna z nejhorších, už radnice po zasedání mimořádné bezpečnostní rady vyhlásila zákaz vstupu do městský lesů. Pod tíhou napadaného sněhu se totiž na mnoha místech lámou stromy nebo jejich větve.

Naopak v Královéhradeckém kraji už silničáři odvolali kalamitní stav. Stále je ale nutná zvýšená opatrnost. Po víkendových uzavírkách dvacítky silnic už je teď situace znatelně lepší. Některé z silnice ale stále zůstávají průjezdné pouze v jednom jízdním pruhu a silničáři na jejich rozšiřování stále pracují.

Igor Maňour, Martin Pařízek, Ondřej Černý, Monika Červená, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme