Ústav pro studium totalitních režimů vyhlašuje výběrové řízení na nového ředitele

Rada Ústavu pro studium totalitních režimů rozhodla o vyhlášení výběrového řízení na nového ředitele. Jeho funkční období by mělo být pětileté. Předpokládaný nástup nového šéfa ústavu je první duben letošního roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Historik Pavel Žáček

Historik Pavel Žáček | Foto: Anna Duchková | Zdroj: Český rozhlas

Dosavadní šéf Pavel Žáček Radiožurnálu potvrdil, že se do výběrového řízení přihlásí. Zároveň vysvětlil, proč se výběrové řízení vypisuje:

"V zákoně povinnost výběrového řízení není, nicméně rada Ústavu již na začátku diskutovala o možnosti výběrového řízení, které v době mého prvního jmenování nebylo možné použít. V lednu 2009 znovu diskutovala jakým způsobem použít tento klasický nástroj akademických institucí. Dohodla se, že bude použit až po stabilizaci Ústavu, tedy na začátku roku 2010."

"Výběrové řízení vychází z rozhodnutí rady. Vypsali jsme ho tak, aby se nabídky kandidátů shromáždily do 15. února. Rada by měla být schopna vybrat nového ředitele bezprostředně poté," uvedl člen Rady Ústavu Petr Fiala.

Alžběta Rákosová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme