Oční chirurgové mohou díky videomostu konzultovat své operace

Špičkoví oční chirurgové budou konzultovat moderní operační metody na desátém ročníku Live video Surgery. V pražské Střešovické nemocnici bude dnes fungovat unikátní videomost, díky kterému uvidí účastníci konference desítky očních operací z několika míst v republice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústřední vojenská nemocnice

Ústřední vojenská nemocnice | Foto: Marián Vojtek

V přímém přenosu se podívají na sály v Hradci Králové, Olomouci a Ostravě. O provedených operacích pak diskutují. Přednosta střešovické Oční kliniky Jiří Pašta zmiňuje i zcela nový přístroj, který chirurgům při operacích oka pomáhá:

"Nový přístroj pro operace zadního segmentu je unikátní v tom, že pro jednoho pacienta je připraven jeden set, který se otevře a slouží k operaci toho jednoho pacienta."

Přehrát

00:00 / 00:00

Leoš Rejmont, zástupce přednosty Oční kliniky ÚVN v Ozvěnách dne Radiožurnálu

"Je to úplně nová sofistikovaná mašina, která umožní operaci bez jakéhokoli rizika zanesení vnější infekce do pacienta," vysvětluje Jiří Pašta.

Ústřední vojenská nemocnice ve Střešovicích je tak dnes zřejmě místem s největší koncentrací očních lékařů v republice.

Jak Radiožurnálu řekl Leoš Rejmont, zástupce přednosty Oční kliniky ÚVN, cílem akce je ukázat očním lékařům, kteří nepracují na chirurgických pracovištích, ale třeba v privátních ordinacích, nové trendy v operativě.

"Máme pozvané kolegy, kteří operují při této akci jak na našem pracovišti, tak v rámci videokonference máme připojené ještě oční kliniky z Hradce Králové, Ostravy a z Olomouce."

"Takže během dnešního dne našim divákům, kteří sedí v našem kongresovém centru, představíme klíčové momenty řekněme 60 operací," řekl Rejmont.

Jan Herget, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme