Prezident vyslechne informace o prasečí chřipce

Prezident Václav Klaus si ve Strakově akademii vyslechne informace o prasečí chřipce v Česku. Zúčastní se totiž mimořádného jednání Bezpečnostní rady státu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

injekční stříkačky

injekční stříkačky | Foto: Stockbyte

Už včera prezident požádal hlavního hygienika Michaela Víta, aby mu sdělil, jestli Česko sužuje pandemie prasečí chřipky. Vít podle svých slov Klausovi vysvětlil, že v některých krajích vzrůstá počet nakažených chřipkou až o 12 procent.

Hlavní hygienik dodal, že očkování je důležitou prevencí nákazy. Zvlášt u vojáků. Prezident ve středu vyzval šéfa generálního štábu a ministra obrany, aby povinné očkování vojáků zvážili.

Náčelník generálního štábu Vlastimil Picek původně nařídil očkování civilním i vojenským zaměstnancům armády rozkazem. Hlava státu ale povinné očkování považuje za sporné.

Ministr obrany Martin Barták včera Radiožurnálu řekl, že s názorem prezidenta nesouhlasí . Vakcína je podle něj plně odzkoušená.

"Tato vakcína nevykazuje žádné znaky toho, že by byla nebezpečná. Žádný stát by přece nenechal očkovat své občany ve chvíli, kdy by měl o tom jakékoliv pochybnosti. Tudíž já se tohoto rozhodně neobávám a nesdílím tento názor," zdůraznil ministr obrany.

Milan Kopp, Marika Táborská, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme