Pavilon pro Muchovu Slovanskou epopej bude možná na Vítkově

Nový pavilon pro cyklus Alfonse Muchy Slovanská epopej by měl stát na vrchu Vítkov. Pro Prahu, jako vlastníka dvaceti pláten o českých a slovanských dějinách a s pojistnou hodnotou více než tři miliardy, je právě tato lokalita ideálním řešením. Potvrzuje to i právě projednávaný nový plán územního rozvoje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovanská epopej

Slovanská epopej | Foto: kultura.praha-mesto.cz

"Vedle památníku české státnosti. Muzeum by se před ním na pravé straně zařízlo do svahu. Je to projekt, který se zdá z územního rozvoje jako realizovatelný. Jsme ale pořád ještě na začátku," potvrdil informace radní pro kulturu Ondřej Pecha po včerejším jednání se správcem Muchova odkazu Johnem Muchou.

Pecha ale upozorňuje, že pro správce odkazu není vybrané místo úplně ideální: "Pan Mucha má pořád svou vizi, zdá se mu, že Vítkov je poněkud odlehlé místo od centra. Představuje si, že významnější a hodnotnější místo by bylo na Letné místo Stalinova pomníku."

Michaela Vetešková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme