Policie zřejmě zadržela se starostou Brna-Žabovřesk i bývalého tajemníka úřadu

Starosta brněnské čtvrti Žabovřesky Aleš Kvapil byl včera odpoledne zatčen kvůli vyprovokování úplatku. Podle informací Českého rozhlasu měl Kvapil dělat obstrukce investorům stavby multifunkčního centra Sonoprojekt a tím investory vyprovokovat k předání úplatku. Investor se ale obrátil na protikorupční policii a ta Kvapila zatkla. Spolu s ním zřejmě policisté zadrželi i bývalého tajemníka úřadu městské části Brno-střed Radovana Novotného.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie. Ilustrační foto.

Policie. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Firma, která chtěla centrum stavět, se k zatčení Kvapila zatím nechce oficiálně vyjádřit. Podle informací Českého rozhlasu by se mělo zítra rozhodnout o tom, jestli starosta podezřelý z úplatkářství skončí ve vazbě. Krajský státní zástupce Hynek Olma zatím bližší informace nechce poskytnout.

"S ohledem na skutečnost, že probíhající trestní řízení je na samém počátku, máme zato, že se v daném stádiu k dané věci nebudeme vyjadřovat. Nicméně nevylučuji, že podrobnější informace by mohly být poskytnuty během zítřejšího dne."

"To, že další informace nesdělujeme veřejnosti je jednak z taktických důvodů a jednak, že trestní řízení je v daném stádiu neveřejné," dodal Olma.

Podle neoficiálních informací je starosta podezřelý z korupce. Někteří spolustraníci z ODS si myslí, že jde o úplatek od firmy, která plánovala stavět multifunkční centrum.

Zadržený starosta figuroval na šestém místě jihomoravské kandidátky ODS do sněmovních voleb. Regionální sněm ho ale pravděpodobně na konci února vyškrtne.

Gabriela Grmolcová, Vlasta Gajdošíková, Lenka Rafaelová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme