Klaus přijme nového pražského arcibiskupa Dominika Duku

Prezident Václav Klaus a nedávno jmenovaný pražský arcibiskup Dominik Duka dnes budou jednat na Pražském hradě. Nový primas český přebírá roli hlavy katolické církve.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Duka

Dominik Duka | Zdroj: ČTK

Řešení sporu o svatovítskou katedrálu, majetkoprávní vyrovnání se státem nebo česko-vatikánská smlouva, to jsou otevřená témata, kterých se Klaus i Duka můžou při dnešním jednání dotknout.

Přehrát

00:00 / 00:00

O novém pražském arcibiskupovi Dominiku Dukovi mluvil na Rádiu Česko odborník na církevní problematiku Jaroslav Šebek z Historického ústavu Akademie věd ČR.

Nový pražský arcibiskup Dominik Duka převezme úřad při slavnostní bohoslužbě ve svatovítském chrámu. V nejbližší době se setká i s kardinálem Miloslavem Vlkem, kterého ve funkci pražského arcibiskupa a primase českého nahradí.

Duka podle církevního právu musí arcidiecézi převzít do dvou měsíců od svého jmenování.

Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme