Stávka v dopravě příští týden zřejmě nebude

Stávka v dopravě kvůli změnám pravidel pro danění benefitů daní z přidané hodnoty zřejmě příští týden nebude. Řekl to předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Milan Štěch s tím, že odboráři vyčkají, jak se postaví ke změnám na mimořádné schůzi sněmovny poslanci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Místopředseda Senátu Milan Štěch

Místopředseda Senátu Milan Štěch | Foto: Tomáš Adamec

Jistě ale protest může odvrátit pouze vyškrtnutí sporného ustanovení ze zákona, řekl Štěch Českému rozhlasu:

"Pokud toto projde, tak by stávka být nemusela. Pokud ovšem na to projednávání díky obstrukcím nedojde, nebo když to poslanci nepodpoří, tak je pravděpodobné, že odborové svazy v dopravě a možná i další, se rozhodnou protestovat formou stávky."

Od 1. ledna platí novela zákona o DPH. Podle ní je základem daně u poskytovaných benefitů běžná cena na trhu, a nikoliv zaměstnanecká - zvýhodněná. Jde o zavedení evropské směrnice. Jak ale několikrát upozorňovalo ministerstvo financí, přijetí směrnice je pro každý stát dobrovolné.

Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme